CEMALI oudekerkstraat 46, 2018 Antwerpen BE 0880.176.218
nl en fr
CEMALI fashion for someone special
0
0
Winkelwagen
€ 0,00

Jegging, legging,tregging, jeans,...?

Wat is nu wat? Iedereen heeft het tegenwoordig wel over een of andere broek, maar wat is nu het verschil tussen een legging, jegging, jeans, tregging,..?
Een jeans kent volgens mij iedereen wel al, de goede ouderwetse alombekende denimbroek.
Een legging is toch ook wel alom bekend. Een gemakkelijke aansluitende stretch broekje, dat vaak onder een rok, kleedje, tuniek of short wordt gedragen i.p.v. een kousenbroek  of panty. De legging is normaal gezien ook dikker dan de panty en heeft vaak ook een net iets gemakkelijkere pasvorm.
Een jegging is de ideale mix van de 2 bovenstaande artikelen, nl de jeans en een legging. Dus je zou kunnen zeggen het is een comfortabele jeanslegging. De jegging.
Vaak ook meer geliefd bij de kids, zit comfortabeler. Rekbaarder, soepeler, ...ideaal voor de levendige kleine mesnjes. Maar ook om naar toilet te ge gaan is het allemaal net iets gemakkelijker i.p.v. het gedoe met de typische 'denimbroekenknop'. 
De jegging kan je gewoon als broek dragen. En hoeft dus niet onder een tuniek o.d.
En wat is dan nog de tregging?
Dat is in feite ook een broek omgevormd tot een comfortabele legging pasvorm.
Dus je kan ze ook dragen als volwaardige broek, i.p.v. dat de legging onder andere kledingstukken worden gedragen die toch over de heupen vallen.

Hebben wij bij cemali leggings, jeggings, jeans, ...? 
Tuurlijk!
Je vindt ze zeker terug in onze webshop.

Welke kleur past best bij roodharigen?

Ben je zelf roodharig dan weet je waarschijnlijk wel al welke kleuren het best bij je passen en kan je dit ook bij je kindje toepassen als ook hij/zij roodharig is. Doch kan er een verschil van teint zijn. Zowel in de huis als in het haar of zelfs de ogen.
Misschien heb je een roodhairg kindje maar ben je zeld een totaal ander type met zwart haar ? Dat kan... In ieder geval het is allemaal even prachtig. 
Doch worstelen velen (niet alleen de roodharigen) met de vraag wat er nu ECHT bij hun past. 
In dit artikel gaan we het nu even specifiek over roodharige types hebben. 
één bepaald roodahrig type bestaat niet.
Je hebt licht rood/bruin haar, aardbeiblond, maar ook koperkleurig, dieprode types.
Algemeen genomen kunnen we zeggen dat GROEN een kleur is die zeker bij roodharige types past. Hier geldt vaak de regel hoe lichter je haar, hoe lichter je best het groen neemt.
Maar enkel groen is natuurlijk ook saai! groen is mooi maar niet voor altijd en overal.
Daarom geef  ik hier nog enkele andere tips. 
Ben je van het lichtere roodharige type, licht roodbruin bijvoorbeeld. Dan heb je waarschijnlijk ook blauwe of groene ogen. Je teint van je huis is goud- of pêche-kleurig van ondertoon. 
Dan zijn normaal gezien zachte kleuren goed voor jouw type. Zolas perzikkleur, beige, zacht geel/goudgeel, zachtblauw, zacht grijs,...Maar hardere of donkerdere kleuren zoals bordeaux, donkergrijs, ...gaan dan weer iets minder goed bij jou.
Ben je donkerrood, koperrood met een meer een gele/gouden ondertoon van huid met ook nog sproetjes? Zijn je ogen eerder bruin, groen, tussenin of juist helblauw?
Dan is ijvoorbeeld olijfgroen een prachtige kleur voor jou. Ook bijvoorbeeld, bruin, camel, ..die mooie aardetinten. Maar een kleur zoals felrood , roze, maar ook grijs staan je minder goed. Wil je toch graag een iets rood neem eerder naar zachter, warmer rood zoals oranjerood of met een gouden tint erin. Of ineens kersenrood is ook prachtig!

Het is vaak kwestie van 'breken'. Rood op dezelfde soort rode haaarkleur is niet fijn. Neem dan rood met andere teint en breek het met een andere kledingstuk (zoals een sjaaltje in andere kleur) of maak dat er huis genoeg tussen haar en kleding zit. Bijvoorbeeld geen koltrui op lang los haar met kleuren die niet matchen. 
Is er kleur dat je zo mooi vindt maar je vindt dat hij niet bij past? Breek het dan...


Natuurlijk willen de kleine dametjes vaak roze !
Geen paniek dat kan. Elk type is anders dus proberen is de boodschap.
Bij de donkerdere types kan bijvoorbeeld vaak zacht roze.
Je kan dan bijvoorbeeld ook felle roze oorbelletjes , jasje of sokken erbij aandoen om de boel feller te maken. En dit kan echt prachtig uitdraaien.
Bij de lichtere roodharige types kan bijvoorbeeld dan  ook meer paars; paarsroos. 
Paars en groen is bijvoorbeeld ook een leuke fleurige combinatie!

Zwart maakt vaak de teint triestig. Dus let daar mee op. Doe er desnoods een andere kleurtje op als cardigan of sjaaltje om de kleur tegen het gezicht toch te breken.

Je mag ook niet vergeten bij kinderen, het zijn nog kinderen! Dus iets gekker, iets feller, ...dat KAN en MAG. Dat is juist zo fijn!!!


 

Mijn kleine hartendief gaat straks naar school!

Wat heb ik nodig?

Gaat jouw lieve kleine kapoen binnenkort voor het eerst naar school? 
Allemaal heel spannend zo een eerste schooldag. Zowel voor mama, papa als de kleine peuter. Ook al ging de kleine spruit hiervoor al naar de onthaalmoeder of de kinderopvang. School is toch nog net iets anders.

Wat heb je allemaal nodig?
- een rugzak of boekentasje
Een rugzakje om alles in te stoppen. Niet te groot is best zodat ze zelf hun spulletjes kunnen dragen. Het is ook belangrijk een tas te nemen die gemakkelijk open te doen is door het kindje zelf. Velcro of ritssluitingen zijn het eenvoudigst.

- een drinkfles
Op sommige scholen wordt geëist een drinkflesje mee te nemen ipv wegwerpverpakkingen. Ook mag men vaak alleen maar water meenemen.
Door deze regels werkt men mee aan een beter milieu en aan de gezondheid van je kleine spruit.
Een leuke en handig drinkflesje is de boodschap. Een suiting dat ze zelf gemakkelijk open dicht kunnen doen is ook hier weer belangrijk aangezien ze vaak snel moeten leren zelfstandig te zijn.

- een snackdoosje
Een snackdoosje om een lekker fruitje in te stoppen of een koekje als dit mag van de juf.
Wederom geldt hier een leuk en gemakkelijk doosje. Eentje dat goed afsluit is belangrijk om het fruit zo lekker en vers mogelijk te houden.

- een lunchbox
Als je kleine spruit reeds blijft eten op school is een fijne brooddoos leuk om uit te eten.
Dit maakt het eetmomentje nog eens zo leuk!
Als deze lunchbox afwasbaar is in de afwasmachine is dat ook voor mama goed meegenomen.

- reservebroekjes
Vaak gebeuren er in het begin nog eens 'accidentjes', daarom is het aangewezen om je instappertje reservekledij mee te geven. Let op niet enkel de onderbroek en broek of rok kunnen nat worden maar ook de sokken , het onderhemdje,...
Dus geef genoeg mee.
Heel handig zijn onze multipacks onderbroeken van Claesen's. Daar ziiten 7 onderbroeken in een leuk plastic etui, die je meteen kan gebruiken om de reservebroekjes in te stoppen.

Sommige willlen graag een lunchbag meegeven om de snacks en lunch lekker fris in te bewaren. Echter is dit vaak wat veel om allemaal mee te sleuren voor de kleine lieverd.
Daarom laat je deze tas best nog even achterwege tot ze wat groter zijn of stop je alles samen in die tas en geef je geen rugzakje meer mee.

- troostje en pampers
De kleinste kleutertjes kunnen nog een dutje doen op school over de middag.
Als het mag van de juf en je kindje heeft hier nood aan geef dan een een knuffel , tutje, ...mee. Een troostje om lekker in slaap te vallen.
Meestal gebeuren er ook vaak nog ongelukjes tijdens dutjes, dusmag je normaal gezien een pampertje meegeven om aan te doen tijdens het dutje.
Een leuke etui om je pampertje in te stoppen is heel leuk om mee te nemen.

- kenmerken
Zorg dat overal goed de naam van je kindje is aangebracht, zodat verloren voorwerpjes snel hun weg terugvinden naar hun kleine baasje.| Meer

Over ons

We hebben regelmatig nieuwe spullen in onze webshop. Zoekt u iets specifieks of vind je iets leuk maar niet in de juiste maat? Contacteer ons. We kunnen kijken of het nog bij te bestellen is via nalevering. 
Wil je graag alles eens voelen , ruiken, zien,...? Kom dan een kijkje nemen in de Oudekerkstraat 46 te Antwerpen. We hebben verschillende verkoopsmomenten maar u kan gerust een afspraak maken zonder enige aankoopverplichting.

Contact

Contacteer ons voor al uw vragen of opmerkingen:
veerle@cemali.be
0032(0)479/ 690028
Oudekerkstraat 46
2018 Antwerpen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop