CEMALI oudekerkstraat 46, 2018 Antwerpen BE 0880.176.218
nl en fr
CEMALI fashion for someone special
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Mama zijn , zo fijn maar soms niet gemakkelijk. Vooral omdat het je zo goed mogelijk wil doen. Emotioneel vraagt het vaak veel van je. Je doet het dan ook voor je allerdierbaarste 'bezit', met heel je hart.

Zelf ben ik bewust een thuisblijfmama. Mijn job kan ik perfect van thuis uit doen, tussen de soep en de patatten. Ik probeer zoveel mogelijk te doen tijdens de schooluren en als ze slapen. Maar natuurlijk probeer ik af en toe taken te vervullen voor mijn webshop tijdens dat ze thuis zijn. Als ik ze dan even leuk aan het 'werk' zet lukt dit wel. Of als ze me kunnen helpen is dit voor beide partijen ook wel leuk.

In deze blog start ik met tips voor activiteiten die je kan gebruiken als het een dag slechter weer is tijdens de vakantie of tijdens een weekend.
Een weer om geen hond door te sturen , kinderen thuis, mama thuis,...wat gaan we doen?

Zelf heb ik 2 jongens met flink wat energie. Dus enkele dagen braaf en rustig thuis zitten is net een beetje veel gevraagd. Maar als ik mezelf focus op hen en we zijn leuk bezig, dan is dit al eenpak aangenamer voor iedereen.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig televisie en Ipads, wat soms wel een gemakkelijke oplossing is. Maar dit kan je uiteraard maar heel eventjes toepassen en daar raken ze ook niet bepaald hun 'ei' in kwijt.

Een binnenspeeltuin of een binnenzwembad zijn leuke slechtweeruitstapjes, maar tijdens dagen met echt slecht weer is dit vaak zoooo druk dat we het zelf niet meer aangenaam vinden.

Wat dacht je van samen een klein beetje aan 'ochtengymnastiek' te doen?
Zet een beetje leuke muziek op, doe leuke oefeningen en op het einde even stretchen en een 'zen-momentje' op rustige muziek. 
Een fijn begin van de dag, gezond en een deel van de energie is reeds aangesproken.

De oefeningen hangen natuurlijk af van elke leeftijd.Hieronder geef ik alvast enkele voorbeelden. Je kan zelf uitkiezen welke je leuk en toepasbaar vindt in je eigen home-workout .

- joggen ter plaatse.
Zoals de beschrijving het zelf zegt, jog ter plaatse. Op een leuke deun is dit nog aansporender! Tel (samen) luidop, met interval . Spreek op voorhand af hoeveel tellen je gaat joggen. 
- de nek en de armen losmaken.
NEK: Rustig het hoofd naar voor en naar achter buigen. En rustig het hoofd van links naar rechts draaien. Wissel af. Reeksen van 7 tellen. In totaal bijvoorbeeld 4 x7. 2 reeksen van elk, afwisselen met elkaar. 1 tel = een buiging van voor naar achter; een draai van links naar rechts.
SCHOUDERS/armen: draai cirkels met je armen. Eerst een reeks naar voor dan een reeks naar achter. Wissel af. Een reeks van 7 tellen naar voor - naar achter - naar voor - naar achter.
ARMEN: boksen. Boks naar voor elke tel afwisselend links en rechts. Spreek af tot hoeveel je gaat. Ik neem links-rechts als 1 tel.

- Joggen knie op.
Inderdaad je gaat terug ter plaatse joggen maar je trekt je knieën zo hoog mogelijk op naar voor, richting borstkas.

Jumping Jack
a) armen in de zij, spring open -toe -open -toe met de benen.
     aantal: Bijvoorbeeld 4 x 8

b) armen erbij. Beweeg je armen mee met de benen. Doe ze zijwaarts en terug naar beneden tegen het lichaam.
    aantal: bv 4 x 8

- windmolen
Doe je benen in spreidstand en tik met je handen je voeten op een gekruiste manier. Dus de linkerhand tikt de rechtervoet en andersom. 1 tel is als beide voeten getikt zijn.
Hou je bene gestrekt. geraak je niet tot aan je tenen, ga dan gewoon tot waar je raakt aan onderbenen. 
aantal: bijvoorbeeld: 4 x 8

 - touwtje springen
Doe alsof je touwtje springt. ook vb 4 x 8 tellen.

twist 
Doe de twist-sprong. Twisten kenje waarschijnlijk wel, doe het nu springend. Spring dus met je heupen afwisselend van links naar rechts.

basketmove
Doe alsof je een basketbal hebt. Raap hem van de grond terwijl je door de knieën gaat. En dan doe je meteen een shot naar de ring. Dunk je basketbal , al springend met de echte armbewegingen erbij.
aantal: vb 2 x8

Squat
Een squat is dat je door je benen buigt, probeer niet met je knieën voorbij je tippen te komen.
Doe eerst een squat met je handen in elkaar een vuist gemaakt. 1 hand in een vuist, de andere hand eromheen. Hou goed omhoog voor je.Probeer ongeveer hoek van 90°C aan te houden. Doe vb een reeks van 8.
Doe vervolgens terug een reeks van 8 squats maar beweeg mee met je armen.
Vouw je handen in elkaar en zwaai ze omhoog als je naar boven gaat, doe ze tijdens een squat mee naar beneden tussen de benen. Let op, buig niet voorover met je romp.
Ook een reeks van 8 tellen . 

Wissel af met en zonder bewegende armen.

Let it Go
Zet een leuk favoriet nummer op. Liefst eentje met wat beat en snelheid.
Laat jezelf volledig gaan en dans erop los. Doe lekker gek!

Stretch out.
Kom even tot rusten streth even. Zet hiervoor rustigere muziek op.
a) 1 been naar achter gestrekt, de andere naar voor gebogen . Ga met je knie van je voorste been niet voorbij je tenen. Duw de hiel van je achterste been zo goed mogelijk 'in de grond'. Doe dit 7 tellen en verwissel dan van been. 

b) spreid je benen , vouw je handen en strek je armen zo ver mogelijk uit naar boven.
    adem in als je naar boven reikt. En tijdens de uitademing laat je alles los terwijl je naar voor valt. Ga met je handen zo diep mogelijk, zonder je benen te buigen.
Doe dit ook bijvoorbeeld 7 keer.

c) Hou je benen gespreid 1 hand in de zij, de andere gaat in een halve regenboog over je hoofd. En buig naar de kant waar je hand naartoe wijst. Voel het goed rekken in de ene zij. Doe het vervolgens voor de andere kant. 7 tellen elke kant.

- ZEN
Last but not least zet je echt heel rustige muziek op. Vb natuurgeluiden.
Neem een kussentje of een matje, dekentje...zodat je comfortabel zit.
Ga in kleermakerszit zitten en luister naar de geluiden. Ondertussen adem je goed in en uit.
Ga vervolgens liggen en leg je armen boven je hoofd. Maak je af en toe zo lang mogelijk tijdens het inademen. Tenen zo ver mogelijk naar beneden met gestrekte voet, je armen proberen helemaal naar boven te gaan. En ondertussen adem je goed in zodat je nagelbuik helemaal naar de grond wordt getrokken. Adem uit en ontspan.

Daarna kan je terug gaan zitten , voetzolen tegen elkaar en laat de vlinders vliegen. Beweeg je knieën op en neer terwijl je voetzolen tegen elkaar blijven.

Ga tegenover elkaar zitten. Ben je met meer dan 2 dan kan je een kringetje vormen. De voetzolen moeten elkaar raken. Geef de anderen een hand.
Ben je met 2 dan kan je elkaars handen vastnemen en wissel af. Trek de andere persoon zachtjes naar voor, naar jezelf toe. De andere persoon die naar voor getrokken wordt mag stop zeggen als hij niet verder kan. En wissel af na bijvoorbeeld 7 tellen.
Ben je met 3 dan kan bijvoorbeeld mama van elk kind 1 hand nemen, de kids nemen elkaar met de andere hand vast. Om de beurt. Mama trekt eerst allebei de kindjes naar voor. Erna trekken de kids mama naar voor.

Tenslotte ga je allemaal op je eigen plaatsje, leg je gemakkelijk op je rug neer. Schudder even alles los. En kom dan volledig tot rust terwijl je naar de zen-muziek luistert.
Heb je bijvoorbeeld natuurgelijden, kan je nadiennog vragen welke geluiden of dieren ze herkent hebben.

Als je uit de rustpositie wil komen. Zeg dan zachtjes dat men stilletjes de teentjes gaan bewegen , vervolgens de vingers erbij laten kronkelen.
Trek je benen rustig op, knieën omhoog, voetzolen op de grond. Kom dan met je romp omhoog, en sla even je armen rondom je benen. Adem nog even goed in en uit.
Ga dan vervolgens zachtjes rechtstaan. Rol zachtjes op. Hoofd komt als allerlaatste recht.

Zo dit was het dan. Je kan dus nog even praten over wat je gehoord hebt. En vergeet dan zeker geen dikke knuffel en een dik applaus voor jezelf!

VOILA. Dit was alvast een idee voor een leuke activiteit thuis. Daarna kan je even zeggen om rustig te gaan kleuren bijvoorbeeld. Zodat je zelf even iets kan doen voor jezelf. En wat dacht je om erna samen te koken? 

PS: op youtube vind je jeel leuke filmpjes om samen je kids aan workout of yoga te doen.

In mijn volgende blog komt er weer iets anders aan bod om je samen te amuseren.

Groetjes,

Veerle ! 
    
 
      01-03-2019 09:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

We hebben regelmatig nieuwe spullen in onze webshop. Zoekt u iets specifieks of vind je iets leuk maar niet in de juiste maat? Contacteer ons. We kunnen kijken of het nog bij te bestellen is via nalevering. 
Wil je graag alles eens voelen , ruiken, zien,...? Kom dan een kijkje nemen in de Oudekerkstraat 46 te Antwerpen. We hebben verschillende verkoopsmomenten maar u kan gerust een afspraak maken zonder enige aankoopverplichting.

Contact

Contacteer ons voor al uw vragen of opmerkingen:
veerle@cemali.be
0032(0)479/ 690028
Oudekerkstraat 46
2018 Antwerpen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop